Понеделник-Петък: 07:00 - 19:00
Търсене

4 ФЕВРУАРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С РАКА 2022 - 2024: "Затваряне на пропастта в грижите"

2023-а година е втората от поредната 3-годишна кампания на Съюза за международен контрол на рака. Световният ден за борба с рака е глобална инициатива, която се отбелязва от 2000 година насам на 4 февруари. Нейната мисия е постигане на по-голяма осведоменост за рака и провокиране на действия за по-добра превенция, ранно откриване и успешно лечение на болестта.

Темата на кампанията от 2022-а до 2024 година е: „Затваряне на пропастта в грижите“. Целта е признаване на несправедливостта в грижите за рака в различните точки на света и изграждане на по-справедлива визия за бъдещето – бъдеще, в което хората живеят по-здравословен живот и имат по-добър достъп до здравни и ракови услуги, независимо къде са родени, къде растат, ходят на работа или живеят.

"ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина" ЕООД става част от инициативите.

В седмицата от 6 до 10 февруари 2023 г. в "ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина" ЕООД ще бъде достъпен за всички желаещи "Пакет профилактични изследвания на млечна жлеза", включващ  термографско изследване (Braster) и ехография на преференциална цена - 65 лв.   /Единични изследвания само за седмицата  (6.02 – 10.02.2023 г.) на по ниски цени:  термография – 50 лв.; ехография на млечна жлеза - 40   лв./.

Достъп до преференциалния „Пакет профилактични изследвания“ - чрез предварително записване на регистратурата на "ДКЦ 5 Варна – Света Екатерина" - тел. 052 650568, 651525, 0884442916.

"ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина" ЕООД от години се стреми да предоставя на своите пациенти най-добрата и всеобхватна грижа във всички медицински направления, включително и свързаните с онкологичните заболявания. От 2020 година здравното заведение е част от общинската профилактична програма за безплатна профилактика.

В „ДКЦ 5 Варна – Света Екатерина“ ЕООД се извършва уникално за Варна изследване за рак на гърдата /най-често срещаната диагноза при жените/ с апарат, отчитащ дермална топлинна асиметрия. Това е иновативен метод, който улавя функционални промени дори с минимални размери, до 3мм. Методът е безболезнен, без облъчване, подходящ за жени с инпланти и различна структура на млечната жлеза. Термографското изследване на всеки пациент се обработва от автоматичен софтуер. При отсъствие на регистрирана патология, резултатите се получават в акаунта на медицинския специалист до 5 минути, а при съмнение за наличие на патология – до 48 часа. При наличие на отклонение от нормата, специалистът гинеколог извършва допълнителни изследвания – ехография, мамография или насочва за биопсично изследване.

Екипът на "ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина" ЕООД  се присъединява към инициативите, част от 3-годишната кампания „Затваряне на пропастта в грижите, защото сме убедени, че ранната диагностика на злокачествените заболявания е предпоставка за успешно лечение на онкологичните заболявания, коментира управителят доц. д-р Галинка Павлова.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram