Понеделник-Петък: 07:00 - 19:00
Търсене

Лечение със стволови клеткив „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ ЕООД

Верни на традицията за прилагане на новости в медицината, от средата на месец август в „ДКЦ V Варна - Св. Екатерина“ ЕООД, съвместно със специалисти от „Медицински център Албавита“- София ще се извършва лечение със стволови клетки на андрогенна алопеция (косопад) и артрози по метода RIGENERA. Специалистите от партньорския медицински център са преминали едногодишно обучение в турската правителствена болница „Медистейт“. Иновацията представлява безболезнена високо технологична терапия чрез микроприсадки, единствената към датата на стартиране в България – 2019 г. Полученият клетъчен концентрат от собствени стволови клетки, взети от хрущяла на ушната мида, се инжектира в тъканта за нейното възстановяване. Методът е подходящ за всяка възраст.

Лечението е одобрено на ниво ЕС и САЩ, носещо маркировката „СЕ“ и ”FDI”. Методът се основава на научен проект, иницииран от НАТО - Програма „Наука за мир и сигурност“, която има за цел бързо зарастване на рани, причинени от термични или химически изгаряния, като тези по време на война или след природни бедствия. В случая военните иновативни технологии се ползват за гражданска употреба в медицината - естетична, ортопедия и ревматология.

Проучванията показват, че повече от половината от хората, които са в активна възраст, развиват различна степен на артроза. Над 50% от мъжете и 25% от жените имат различна степен на алопеция. За да се справи с тези проблеми без лекарствени средства и хирургична намеса, съвременната медицина прилага метода RIGENERA. Приложението на иновативния метод постига бърз ефект по отношение болките в третираната става, а в срок до шест месеца се постига възстановяване (регенерация) на хрущялната тъкан и преустановяване на косопада (събуждане на заспали фоликули). Извършването на високо технологичната процедура не е свързана с продължително отсъствие от работа (при смяна на става пациентът е извън строя до шест месеца), отнема до час време и затова носи името „процедура в обедната почивка“.

В България технологията се прилага и заплаща от националната здравна каса, единствено при лечение на изгаряния. За терапията на косопад и артрози (гонартрози, коксартрози, остеонекрози), спортни травми на ставите и болки в колената, пациентът сам поема разходите.

За повече информация се обръщайте към специалистите – дерматолози и ортопеди, работещи в лечебното заведение за специализирана извънболнична помощ. Консултациите и необходимите изследвания се извършват с направление по линия на здравната каса или срещу заплащане по цени на „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ ЕООД. Резултатите от медицинската документация и изследванията на подходящите пациенти, заявили желание за лечение по метода RIGENERA, се консултират със специалист от болница „Токуда“. Извършването на самата високо технологична манипулация – вземане, подготовка на стволови клетки и трансплантиране се заплаща по цени на „Медицински център Албавита“ – София и се извършва след предварително записване в определени дни от месеца, в кабинетите на „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ ЕООД.

Подробна информация за метода, показания за лечение и цени, както и записване за консултация – на тел. 052/650 568.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram